چگونه از باتری دستگاه شارژی خود محافظت کنیم ؟
مختصری درباره اقبال بازار به ابزارهای شارژی و نحوه نگهداری از باتری ها و انواع آن
حرکت محسوس به سمت تولید ابزار های شارژی در بازار
اگر از افرادی هستید که تحولات بازار ابزار را پیگیری میکنید یا این تغییرات برای شما اهمیت دارد باید به طور محسوس درک کرده باشید که اقبال قابل ملاحظهای نسبت به ابزارهای شارژی در بازار دیده میشود. این دستگاهها به دلایل زیادی قابل بررسی است و میتواند اتفاقی باشد که آینده جدید این بازار را رقم میزند. ابزارهای شارژی نسبت به دیگر ابزارها کاربردیتر و در دسترستر میتوانند باشند. مشکل نبود پریز برق، نبود دستگاه کمپرس باد، قطعی برق و… مواردی است که میتواند استفاده روز افزون این دستگاهها را در پیداشته باشد. کمپانیهای بزرگ هم گامهای بلندی در راستای تولید این گونه ابزارها برداشتهاند که میتوان با اندکی دقت در بازار آن را مشاهده کرد. آنچه که مشخص است این ابزارها با باتریهایی کار میکنند که قابلیت شارژ شدن دارند. در این مقاله، انواع باتریها و نحوه نگهداری از آن ها را با هم میخوانیم.
انواع باتری های قابل شارژ و نحوه نگهداری صحیح آنها
حداقل به دو منظور از این باتریها استفاده میشود. اولین و رایجترین مورد استفاده، قابل استفاده بودن وسیله به منظور استفادههای پرتابل و در مکانهایی است که به هر دلیل، امکان استفاده از سیمکشی برق شهری و بطور کلی هیچ یک از منابع تامین انرژی غیر از باتری دستگاه مقدور نباشد. دومین مورد استفاده که اغلب از چشم استفاده کننده دور میماند، به جهت حذف نوسانات برق شهری و ایجاد یک ورودی تغذیه بدون نوسان است
الف: باتری نیکل کادمیمNI-CD:
این نوع باتری باید هرچند هفته یکبار به طور کامل شارژ و دشارژ شود. اگر این کار را انجام ندهید، به سرعت عمر باتری به دلیل آنچه که «اثر حافظه « نامیده میشود از کار میافتد. «اثر حافظه « یعنی اگر شما شارژ و دشارژ کامل باتری را انجام ندهید، فقط به اندازه آخرین درصد از شارژ باقی مانده مجدداً شارژ میشود.
به عنوان مثال، اگر ۳۰ درصد از کل شارژ باتری تخلیه شود، فقط به اندازه ۷۰درصد شارژ باقی مانده مجدداً شارژ خواهد شد. اگر مرتبا این کار راتکرار کنید،۳۰درصد از شارژ باتری بدون استفاده خواهد ماند و فقط به اندازه ۷۰ درصد کارایی خواهد داشت، حتی اگر چراغ باتری در هر بار که آن را شارژ میکنید ۱۰۰درصد شارژ را نشان دهد، اما در واقع به اندازه ۷۰ درصد شارژ شده است.
ب: باتری نیکل متال هیبرید NI-MH
این باتریها، شبیه باتریهای نیکل کادمیم هستند، با این تفاوت که به اثر حافظه، کمتر حساسند و ظرفیت بالاتری دارند.
ج: باتری لیتیوم یون LI-ION
این باتریها آخرین نوع از باتریهای موجود در بازار هستند و در برابر اثر حافظه، مقاومند و تاثیر چندانی برآنها ندارند. در عوض مشکل این باتری ها این است که در صورت OVERCHARGED کردن آنها و یا عدم استفاده طولانی از آنها در حالت فول شارژ، کارایی خود را از دست میدهند.
باتری خود را سالم نگه دارید
قبل از اینکه اولین بار از باتری استفاده کنید، آنرابه مدت ۱۲ ساعت یا حداقل زمان موجود شارژ کنید. این مورد در دفترچه راهنمای کلیه دستگاه های مجهز به باتری نیز درج شده است. برای استفاده از باتری، آنرا بطور کامل شارژ کنید و تا زمانی که به طور کامل تخلیه نشده از برق استفاده نکنید. (این کار برای باتریهای نیکل-کادمیم و نیکل-متال هیبرید مانع از تاثیر «اثر حافظه» میشود).برای باتریهای لیتیوم-یون این امر مانع از OVER CHARCHING میشود.
هرگز باتری را به مدت طولانی بلااستفاده رها نکنید. حتی اگر شما بیشتر وقتها از برق شهر استفاده میکنید (مانند دستگاه الکتروشوک)، بطور منظم از باتری دستگاه هم استفاده کنید و آن را در شرایط مناسب نگهداری کنید.
محل مناسب نگهداری از باتری
اگر برای مدت طولانی از دستگاه استفاده نمیکنید، (یک هفته یا بیشتر) پک باتری را از دستگاه جدا کنید، (باتری کاملاً تخلیه شده باشد) باتری را در محل خشک و خنک نگهداری کنید و از قرار دادن در محیطهای گرم، مرطوب و در معرض گرد و غبار اجتناب کنید. هرگز باتری را کنار اجسام فلزی قرار ندهید.
هرگاه دستگاه روشن است هرگز باتری اصلی را از دستگاه جدا نکنید.
کاربرد معمولی
قبل از شارژ مجدد باتریهای NI-CD و NI-MH میبایست گهگاهی آن را بطور کامل تخلیه کنید. بدین منظور، هنگام کار با دستگاه باید بهصورت مستقیم از شارژ باتری استفاده کنید و پس از پایان کار و خاموش نمودن دستگاه، جهت شارژ مجدد باتری آنرا به برق وصل کنید.
باتریهای اسیدی:
این باتریها در دو نوع تر و ژلهای در دستگاههای پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند . این باطریها نیز به شارژ اولیه طولانی بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت نیاز دارند اما برخلاف باتریهای خشک به هیچ وجه نباید خالی( دشارژ ) شوند. وسایلی را که از این نوع باطریها استفاده میکنند را غیر از زمانی که نیاز به جابجایی دارند، از برق شهری جدا نکنید. اگر این باتری ها یک بار خالی (دشارژ ) شوند کیفیت خود را از دست داده و از آن به بعد، زمان شارژ شدن آنها طولانی و مدت زمان شارژ ماندن آنها نیز به شدت کاهش یافته و در اولین فرصت باید تعویض شوند. نکته دیگری که باید در نگهداری از این باتریها به آن توجه شود این است که با توجه به اسیدی و تر بودن مواد داخل این باتریها از صدمه خوردن بدنه این باتری باید جلوگیری شود در صورت صدمه دیدن ، بلافاصله آنها را از دستگاه خارج و نسبت به تعویض آنها اقدام کنید.
تعمیرات جاروشارژی و همچنین تعویض باطری جاروشارژی خود را به سنترسرویس بسپارید
انواع باطری جاروشارژی را از قطعه بانک بخواهید
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.