راهنمای خرید چای ساز
چای به عنوان مرسوم‌ترین نوشیدنی گرم در کشور ما است به طوریکه عطر و طعم چای دم‌کرده با زندگی ما عجین شده است. شاید هنوز افرادی تصور کنند که عطر و طعم واقعی یک چای اصیل تنها در قوری که بر روی شعله دم کشیده است می توان چشید ولی واقعیت این است چای تهیه شده توسط چای‌ساز نیز می‌تواند همان عطر و طعم را داشته باشد.

از نظر برخی افراد طعم چایی که در قوری چینی و به روش سنتی تهیه شده باشد، قابل مقایسه با هیچ چیز دیگری نیست. بعضی افراد هم عقیده دارند که تهیه چای به روش سنتی کاری زمان بر بوده که خصوصاٌ برای میهمانی ها یا مکان هایی که در آن چای باید برای تعداد افراد زیادی سرو شود، دشوار است. اما انتخاب دستگاه چای سازی که ویژگی های مطلوبی نداشته باشد می تواند کار را از این هم سخت تر کند.

اگر در نظر دارید یک دستگاه چای ساز خوب بخرید، سعی کنید از برندهای شناخته شده انتخاب کنید تا علاوه بر ایمن بودن خیالتان از طول عمر بالای دستگاه نیز راحت باشد.

چای ساز وسیله ای است که برای دم کردن چای و گرم نگه داشتن آن استفاده می شود. یک کتری و یک قوری دارد که کتری به وسیله یک المنت داخلی داغ می شود و قوری هم بر روی یک صفحه گرم نگهدارنده قرار می گیرد. روشن و خاموش شدن این دو نیز توسط یک مدار الکتریکی ساده کنترل می شود. اگر هم آب داخل کتری تمام شود دستگاه به طور خودکار خاموش می شود. در کل چای‌سازهایی که در بازار وجود دارند را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد:

۱. دم‌آور

۲. چای‌ساز دارای استند

۳. چای‌ساز بدون قوری

بسته به برند وشرکت تولید کننده چای ساز،قوری چای ساز دارای صافی ثابت یا قابل جدا شدن است و انواع ضد زنگ و ضد رسوب آن نیز وجود دارد. برای جلوگیری از ایجاد لایه چربی بر روی چای هنگام استفاده از چایساز قبل از هربار استفاده قوری و صافی آن را به طور کامل با آب سرد بشویید.

دم‌آورها: در این گروه محصولات قوری بالای کتری قرار می‌گیرد و با تماس بخارآب کتری به قسمت انتهایی قوری حرارت ملایمی در آن ایجاد می‌شود و چای درون محفظه فلزی به آرامی دم‌ می‌کشد. در این محصولات چای عطر و بوی خود را کاملا حفظ می‌کند و به همان روش قدیمی با حرارت بخار آب دم می‌کشد.

چای‌ساز دارای استند: این گروه محصولات دارای یک استند هستند. بر روی این استند یک صفحه برای قرارگیری قوری وجود دارد و با گرم شدن صفحه چای به ‌آرامی دم می‌کشد. باید توجه داشت که اگر قوری به‌مدت طولانی روی صفحه قرار گیرد، کیفیت عطر و طعم چای کاهش می‌یابد. همچنین در اکثر این نوع چای‌سازها تایمر و امکان تنظیم درجه حرارت آب ممکن شده است.

چای‌ساز بدون قوری: طراحی نوینی از انواع قدیمی است که با استقبال زیادی رو‌به‌رو نشده. در این مدل محفظه‌ای داخل کتری قرار دارد که چای در آن محفظه دم می‌کشد و در بعضی برندها این محفظه بعد از دم کشیدن چای به‌صورت آسانسوری بالا می‌آید.

یک دستگاه چای ساز مطلوب باید هم فیلتر آب و هم فیلتر داخل قوری داشته باشد. میزان مصرف برق کم، کتری و قوری نسبتاٌ بزرگ، دسته راحت، شاخص نشان دهنده آب درون کتری، عملکرد گرم نگه دارنده آب و چای برای مدت طولانی و دکمه اتومات خاموش کردن چای ساز هم از دیگر ویژگی های خوب یک چای ساز است.

نکات خرید چای ساز:

اگر به ظاهر وسیله‌های آشپزخانه خیلی اهمیت می‌دهید نوع استنددار معمولا ظاهر شکیل‌تری دارد. اگر عطر و طعم چای برای شما اهمیت دارد، نوع دم‌آور برای شما مناسب‌تر است ولی همچنین فضایی که برای نگهداری این دستگاه انتخاب می‌کنید باید مناسب با نوع آن باشد، دم‌آورها به‌دلیل قرارگیری قوری روی کتری، ارتفاع بیشتری دارند.

حتما به‌خاطر داشته باشید چای‌سازی که انتخاب می‌کنید درپوش کتری داشته باشد یا دارای درپوش قوری قابل استفاده برای کتری هم باشد. همچنین حجم کتری را بر اساس تعداد و میزان استفاده انتخاب کنید.

نوع بدنه چای‌سازها معمولا فلزی، پلاستیکی یا شیشه‌ای است. انواع پلاستیکی ممکن است مقداری آب کتری را طعم‌دار کند، انواع شیشه‌ای به مرور زمان جرم می‌گیرد و بدنه نوع فلزی خیلی داغ می‌شود.

در برخی مدل‌های جدید، تایمر امکان برنامه‌ریزی زمانی را برای این دستگاه‌ها فراهم کرده است. تنظیم درجه حرارت آب کتری در برخی مد‌ل‌ها به‌خصوص انواع استنددار ممکن شده است.

قطعات چای ساز را از قطعه بانک بخواهید

تعمیرگاه چای ساز در تهران 

سنتر سرویس